Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Wat is een PKIoverheid-certificaat?

Public Key Infrastructure (PKI) voor de overheid, kortweg PKIoverheid, maakt het mogelijk om op een betrouwbare manier digitaal te communiceren binnen en met de Nederlandse overheid, banken en de Belastingdienst. PKIoverheid-certificaten zijn digitale certificaten die moeten voldoen aan de eisen van de overheid. Deze PKIoverheid-certificaten zijn dé standaard voor het beveiligen van elektronische (overheids)diensten.

Zowel bovengenoemde overheid als bedrijven kunnen gebruik maken van PKIoverheid-certificaten. Beroepscertificaten zijn echter alleen bedoeld voor beroepsbeoefenaren met een Erkend Beroep. Er zijn dan ook verschillende certificaten te onderscheiden:


PKIoverheid servercertificaat (standaard SSL, SBR)

Om digitaal aangiften te kunnen doen hebt u een SBR-certificaat nodig. Dit PKIoverheid servercertificaat gebruikt u voor uw opgaaf ICP en uw aangiften OB, IB en VPB. Daarnaast gebruikt u dit certificaat ook voor de Uitstelregeling belastingconsulenten en de opgaaf LB. Het SBR-certificaat zorgt voor een veilige uitwisseling van uw belastingaangiften en -gegevens met Digipoort, de elektronische postbus van de overheid.

Voordelen

  • Servercertificaten van Digidentity zijn compatible met alle gangbare webbrowsers
  • De PKIoverheid is de standaard voor het beveiligen van elektronische communicatie door en met de overheid
  • Veilig imago als gevolg van de hoge beveiligingsnorm van de PKIoverheid

Vraag nu uw certificaat aan »


PKIoverheid beroepscertificaten

Op zoek naar een goedkoop beroepscertificaat? Neem dan contact met ons op.

Met een PKIoverheid beroepscertificaat handelt u uit hoofde van uw beroep. Hiervoor moet u wel een erkend beroep hebben. Erkende beroepen zijn onder andere registeraccountant, notaris en gerechtsdeurwaarder.

Toepassingen PKIoverheid beroepscertificaten

Technisch gezien zijn alle beroepscertificaten gelijk. Daarom zijn de beroepscertificaten bruikbaar voor algemene toepassing zoals ondertekening of versleuteling van e-mail of het rechtsgeldig ondertekenen van PDF bestanden. Daarnaast is er specifiek gebruik afhankelijk van de beroepsgroep. Daarvan zijn hieronder wat voorbeelden uit de praktijk genoemd.

PKIoverheid beroepscertificaten voor notarissen
Bent u notaris, kandidaat notaris of toegevoegd notaris? Dan heeft u een erkend beroep en kunt u een PKIoverheid beroepscertificaat aanvragen. Met een PKIoverheid beroepscertificaat kunt u handelen uit hoofde van uw beroep. Zo kunt u uw beroepscertificaat bijvoorbeeld gebruiken voor de elektronische aanlevering aan het Kadaster, KVK en CDR.

PKIoverheid beroepscertificaten voor accountants
Bent u accountant? Dan heeft u een erkend beroep en kunt u een PKIoverheid beroepscertificaat aanvragen. Met een PKIoverheid beroepscertificaat kunt u handelen uit hoofde van uw beroep en kunt u autoriseren, authenticeren en zorgen voor vertrouwelijkheid. De accountant kan zijn beroepscertificaat bovendien gebruiken om de jaaropgave van een bedrijf mee te ondertekenen.

PKIoverheid beroepscertificaten voor gerechtsdeurwaarders
Bent u gerechtsdeurwaarder? Dan heeft u een erkend beroep en kunt u PKIoverheid beroepscertificaten aanvragen. Met een PKIoverheid beroepscertificaat kunt u handelen uit hoofde van uw beroep. Zo kunt u uw beroepscertificaat bijvoorbeeld gebruiken voor het digitaal aanleveren van dagvaardingen, het leggen van elektronisch derdenbeslag en het ondertekenen en versleutelen van uw e-mail.


PKIoverheid persoonlijke certificaten

Op zoek naar een goedkoop persoonlijk certificaat? Neem dan contact met ons op.

Om veilig te communiceren is het van belang dat er geen twijfel bestaat over de identiteit van de communicatiepartners. Iemand die vertrouwelijke informatie uitwisselt met een overheidsdienst wil er zeker van zijn dat de uitgewisselde informatie niet kan worden onderschept of worden veranderd.

PKIoverheid persoonlijke certificaten zijn de oplossing om individuele medewerkers te voorzien van een middel om elektronische transacties te beveiligen. Persoonlijke certificaten kunnen voor een veelvoud aan toepassingen worden gebruikt.

Toepassingen persoonlijke certificaten

  • Beveiliging van een persoonlijk e-mail
  • Sterke gebruikersauthenticatie
  • Administratieve processen snel en papierloos afhandelen
  • Rechtsgeldig ondertekenen van documenten

PKIoverheid groepscertificaten

Op zoek naar een goedkoop groepscertificaat? Neem dan contact met ons op.

Bij het gebruik van algemene e-mailadressen (zoals bij een secretariaat of een helpdesk) is het veelal niet wenselijk dan wel niet toegestaan om gebruik te maken van persoonsnamen. In dergelijke situaties kan men geen gebruik maken van persoonlijke certificaten.

Groepscertificaten zijn de oplossing om groepen of ‘medewerkers niet op naam’ te voorzien van een middel om elektronische transacties te beveiligen, gegevens uit te wisselen of toegang te krijgen tot systemen. Groepscertificaten kunnen voor een veelvoud van toepassingen worden gebruikt.

Toepassingen groepscertificaten

  • Beveiliging van een algemeen e-mailadres
  • Sterke gebruikersauthenticatie
  • Paraferen van documenten
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.